Necesitatea unificarii legislatiei electorale, pe agenda unui seminar international organizat de AEP

de Carla Dinu     HotNews.ro
Luni, 19 octombrie 2015, 6:45 Actualitate | Esenţial

Necesitatea unificarii legislatiei electorale, principiile si procedurile de elaborare si implementare ale unui Cod electoral vor fi subiectele dezbatute in cadrul unui seminar international organizat luni si marti de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) in parteneriat cu Comisia de la Venetia, scrie Agerpres.

Seminarul cu tema "Codificarea Dreptului Electoral" va reuni peste 40 de experti electorali romani si straini, reprezentanti ai mediului academic, ai unor organisme de management electoral si prestigioase organizatii internationale cu activitate in domeniul electoral.

Lucrarile seminarului vor fi deschise pe 19 octombrie de presedintele AEP, Ana Maria Patru, si de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, Sorin Moise.

Presedintele onorific al Comisiei de la Venetia, Peter Paczolay, judecator la Curtea Constitutionala a Ungariei, va sustine o prezentare privind principiul stabilitatii legii electorale. Un alt reprezentant al Comisiei de la Venetia, Oliver Kask, va vorbi despre "cele cinci principii esentiale ale mostenirii electorale europene si implementarea lor in procesele electorale".

Kare Vollan, expert electoral al Comisiei de la Venetia, va explica de ce unificarea legislatiei electorale este calea prin care se pot evita aplicarea inconsecventa a legii si practicile electorale gresite, iar Gael Martin-Micallef, ofiter juridic la Departamentul pentru Alegeri al Comisiei de la Venetia, va pleda pentru importanta armonizarii legilor electorale.

La seminar va mai participa, cu o prezentare pe tema codificarii legislatiei electorale, directorul adjunct al Departamentului Alegeri din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa/Oficiul pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (OSCE/ODIHR), Alexander Shlyk. De asemenea, un punct de vedere pe aceasta tema va prezenta si reprezentantul Institutului International pentru Democratie si Asistenta Electorala (International IDEA), Nana Kalandadze.

Oficiali electorali din Olanda, Estonia, Albania, Ucraina, Georgia, Republica Moldova si Lituania vor vorbi despre experientele de management electoral din tarile lor, iar reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile din Romania vor avea, de asemenea, interventii pe marginea subiectului dezbatut.

Initiativa AEP privind realizarea unor consultari internationale avizate in perspectiva elaborarii unui cod electoral urmareste sa armonizeze realitatile romanesti cu standardele si bunele practici europene in codificarea legislatiei electorale.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

218 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri