Vremea va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decada a lunii octombrie in majoritatea regiunilor. In cursul zilei de sambata cerul va fi mai mult noros si va ploua in vestul si nord-vestul tarii, unde punctiform se pot cumula peste 15 l/mp, si izolat in restul teritoriului, informeaza Mediafax.

Noaptea innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse in nord-vest va mai ploua slab. Vantul va avea intensificari temporare in regiunile sudice, estice si la munte, cu viteze mai mari in sudul Banatului si pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 19 grade, iar cele minime intre 2...3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 12...13 grade pe litoral. Vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti cerul va avea innorari mai ales in cursul zilei, cand si vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 8...10 grade. Noaptea vor fi conditii de ceata.

La munte cerul va avea innorari si va ploua local in masivele vestice si nordice si izolat in restul zonei montane. Vantul va prezenta intensificari locale indeosebi in prima parte a intervalului. Valorile de temperatura se vor situa in jurul celor ce in mod normal ar trebui sa se inregistreze.

Duminica, in tara, valorile termice se vor mentine apropiate de mediile climatologice specifice datei in cea mai mare parte a tarii. Cerul va avea innorari temporare, mai accentuate noaptea in vest, centru si nord, unde local va ploua. Ploi slabe vor fi si in cursul zilei, izolat, in zona de munte.

Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 21 de grade, iar cele minime intre 4 si 13 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

La munte, cerul va fi mai mult noros in zona Carpatilor Occidentali si in grupa vestica a Carpatilor Meridionali, unde pe arii restranse va ploua, in timp ce, in restul masivelor montane innorarile se vor accentua treptat seara si in cursul noptii, iar ploile, de altfel slabe cantitativ, se vor semnala doar izolat. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va creste usor fata de ziua anterioara.