Ministrul Apararii, Mircea Dusa, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, zboara cu avioane F16, cu dubla comanda, care au decolat, vineri, de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, in cadrul exercitiului bilateral romano-american "Dacian Viper 2015", informeaza Mediafax.

Mircea Dusa, la exercitiul romano-american DACIAN VIPER 2015Foto: mapn.ro

Purtatorul de cuvant al Bazei 71 Aeriene Campia Turzii, maiorul George Moldovan, a declarat, vineri, presei, ca avioanele F16 cu care zboara cei doi oficiali sunt pilotate de piloti americani.

"Ministrul Mircea Dusa si ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, zboara in doua avioane F16 cu dubla comanda, pilotate de piloti americani in cadrul exercitiului bilateral ￯Dacian Viper 2015￯, care se desfasoara, in perioada 12-23 octombrie, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii. Zborurile sunt efectuate exact in conditiile exercitiului si au o durata de circa 40 de minute", a spus Moldovan.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, s-a imbracat intr-un combinezon de zbor si a urcat in avionul F16 pilotat de locotenet-colonel Mike McGinn. "Nu am emotii, am mai efectuat astfel de zboruri", a spus Dusa.

La randul sau, ambasadorul american zboara cu un avion pilotat de colonelul Clarence "Ski" Borowski.