Procurorii anticoruptie de la Chisinau au efectuat joi seara perchezitii la sediul Partidului Liberal Democrat si la domiciliul liderului acestei formatiuni Vlad Filat, la putin timp dupa ce acesta a fost retinut la sediul Centrului National Anticoruptie pentru 72 de ore, el fiind acuzat de coruptie si trafic de influenta in dosarul disparitiei unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova, informeaza mass-media locala citata de Agerpres.

Toate aceste actiuni au avut loc dupa ce Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentara, in urma unui vot controversat in legislativul de la Chisinau, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de doua formatiuni de stanga proruse - Partidul Socialistilor, al lui Igor Dodon, si Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatii.

Filat a respins acuzatiile ce i se aduc, afirmand ca este vorba de un dosar politic, fabricat la comanda politicianului si omului de afaceri Vlad Plahotniuc, unul din rivalii sai politici care ar controla sistemul de justitie din Republica Moldova.

In cazul in care va fi gasit vinovat, Vlad Filat risca 15 ani de inchisoare. Premierul Valeriu Strelet declara, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in pofida a tot ceea ce se intampla in prezent in Republica Moldova, nu va demisiona din functia de prim-ministru si va continua reformele pentru a rezolva problemele stringente cu care se confrunta cetatenii Republicii Moldova.