Partidul Democrat din Moldova (PDM) a luat act de acuzatiile formulate de partenerii de alianta din PLDM. Astfel, intr-un comunicat de presa PDM noteaza ca le considera nefondate si sunt facute intr-o atmosfera de tensiune si emotie, scrie publika.md.

"Ne vom abtine de la orice calificare a lor in acest moment", subliniaza PDM. Totodata, PDM apreciaza ca Vlad Filat beneficiaza de prezumtia de nevinovatie:

"Noi nu ne vom exprima nicio pozitie legata de acuzatiile care i se aduc, cata vreme nu exista o decizie definitiva a instantei. Credem ca aceasta situatie delicata nu trebuie inflamata si amplificata. Orice speculatii acum sunt, in opinia noastra, extrem de periculoase, cu atat mai mult cu cat nu cunoastem toate acuzatiile si probele aflate la dosar".

PDM considera ca in acest moment este important sa se gaseasca echilibrul.

"Atat de necesar pentru a nu ne lasa atrasi intr-o criza politica profunda, trebuie sa manifestam maturitate, intelepciune, mult calm si responsabilitate. Destramarea aliantei de guvernare ar pune intr-o situatie delicata Republica Moldova - si pe cetatenii ei. Tara noastra are nevoie, mai mult ca oricand, de stabilitate si de unitate, pentru a putea impreuna sa recladim increderea in institutiile statului. Pentru a elimina orice speculatii, declaram cu toata fermitatea ca Partidul Democrat din Moldova nu doreste denuntarea acordului AIE si nici alegeri anticipate.

Astfel de actiuni ar putea sa ne arunce in criza politica, asa cum s-a intamplat la precedenta denuntare a acordului Aliantei, dar si la conflicte politice prin care am trecut", a precizat PDM.

"Noi trebuie sa aratam ca am invatat din greselile trecutului si nu le repetam. PDM nu vrea alegeri anticipate, chiar daca un partid trebuie, oricand, sa fie pregatit pentru anticipate, iar noi suntem. Dar credem ca acum este important sa ne apucam de reforme, nu sa intram in campanie electorala", mai scrie in comunicat.

In concluzie, reprezentantii Partidului Democrat din Moldova declara ca isi reafirma angajamentul ferm de a mentine Republica Moldova pe calea europeana, singura care poate duce la modernizarea tarii.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a lansat joi acuzatii in adresa vicepresedintelui PDM, Vladimir Plahotniuc despre care a spus ca el este cel care sta in spatele deciziilor luate de Procuratura, Centrul National Anticoruptie, instantele de judecata.