Aproximativ o suta de angajati ai societatii iesene Fortus, aflata in insolventa, protesteaza, miercuri, in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi, in timpul Liturghiei de Sfanta Parascheva, cerand acordarea salariilor restante din ultimii trei ani, transmite Mediafax.

Angajatii de la Fortus spun ca de sase luni nu au mai primit niciun ban, iar acum vine iarna si nu au cu ce sa isi plateasca intretinerea. Ei au pancarte pe care scrie "Nu vrem sa cersim, vrem sa muncim", "Dati-ne salariile pentru care am muncit" si "Nu ne mai mintiti".

Sindicalistii spun ca au venit in fata Catedralei Mitropolitane in speranta ca vor reusi sa discute cu premierul Victor Ponta, insa acesta nu a venit la slujba de la Iasi.

"Ne rugam la Sfanta, sa ne vada si pe noi. Am crezut ca vine Ponta ca sa-i spunem despre problemele noastre, dar vedem ca nu a mai ajuns, noi speram ca macar parlamentarii de Iasi, care sunt acolo pe scena, sa ne vada si sa faca ceva pentru noi. Mai multi oameni care au lucrat la Fortus s-au sinucis din cauza problemelor cu banii, noi avem datorii foarte mari, nu ne mai descurcam. Sa vina prefectul aici, ca vedem ca sta ascuns", a sustinut unul dintre protestatari.

Participantii la protest se afla la aproximativ 25 de metri de scena pe care este oficiata slujba, fiind flancati de mai multi jandarmi, insa nu se manifesta zgomotos, informeaza Mediafax.

O parte dintre participantii la slujba le-au reprosat totusi ca nu este momentul oportun pentru o astfel de actiune, in timp ce altii i-au incurajat, spunand ca "tara e condusa prost".

Cateva mii de persoane asista, miercuri, la Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, oficiata cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva de un sobor de preoti din tara si strainatate, condus de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei.