UPDATE 10.46 Procurorii DNA efectueaza cercetari fata de primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta, caruia un dezvoltator, care a construit mai multe blocuri, i-ar fi oferit, in schimbul eliberarii autorizatiei de constructie si a altor documente, cu titlul de mita, apartamente in valoare totala de peste 1,8 milioane euro, au declarat miercuri pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate au precizat ca pe raza comunei Selimbar s-au construit mai multe cartiere de case si blocuri si ca niciun dezvoltator nu ar fi putut obtine autorizatie de construire, avize, decat daca gruparea infractionala care ar fi condusa de Daniel Maricuta obtinea foloase materiale.

Pe de alta parte, potrivit surselor, sumele de bani rezultate din valorificarea terenurilor ar fi fost supuse unor actiuni de reciclare prin transferuri succesive intre conturile oamenilor de incredere ai primarului, investite in actiuni la fonduri de investitii.

De asemenea, sume mari de bani ar fi fost scoase in numerar, parte dintre acestea fiind depuse in conturile lui Maricuta, precum si in cele ale societatilor controlate de acesta cu diferite titluri (imprumut, creditare societate, depunere numerar).

Anchetatorii ar fi descoperit, au mentionat sursele citate, ca extragerile de numerar s-au intins pe parcursul mai multor ani, scopul acestor operatiuni succesive fiind acela de a pierde urma banilor proveniti din infractiuni pentru ca acestia sa dobandeasca aparenta unei proveniente licite.

Cititi siPrimarul din Selimbar si alte persoane ar fi falsificat numeroase documente de punere in posesie pentru a deveni, prin interpusi, proprietari ai unor terenuri de langa Sibiu - surse

Procurorii DNA Alba efectueaza miercuri perchezitii la locuintele mai multor angajati ai Primariei Selimbar, jud. Sibiu, printre care si la primarul Daniel Maricuta, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Anchetatorii fac perchezitii, sustin surse judiciare, la Primaria Selimbar si la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizeaza retrocedari ilegale de suprafete de teren, in valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, perchezitii au loc si la secretarul comunei Selimbar, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar si la alti consilieri locali, la fosti primari sau viceprimari si la sediile unor societati comerciale detinute de Maricuta prin interpusi .

De asemenea, sunt vizati de perchezitii mai multi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucsa Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela si BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

Potrivit unui comunicat al institutiei, cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2005-2015.

"Se desfasoara perchezitii domiciliare in 61 locatii situate in judetele: Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care 2 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", scrie comunicatul DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.