Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mita, ar urma sa faca miercuri investigatia PET (Positron Emission Tomography) Scan intr-o clinica particulara aflata in apropierea Institutului Oncologic Bucuresti, au declarat pentru Agerpres surse medicale.

Potrivit surselor citate, Sorin Oprescu se afla internat in prezent la Institutul National de Diabet 'Paulescu'.

Efectuarea PET-Scan a fost amanata pentru aceasta saptamana din cauza ca valorile glicemice nu au putut sa fie stabilizate in cursul saptamanii trecute.

Oprescu, arestat preventiv din 7 septembrie pentru luare de mita

Procurorii DNA sustin ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Procurorii au cerut instantei prelungirea arestului preventiv in cazul lui Sorin Oprescvu, solicitare care a fost admisa in 30 septembrie de Tribunalul Bucuresti. Decizia de prelungire cu inca 30 de zile a arestului a fost contestata si se va judeca tot la Curtea de Apel Bucuresti.