Cozile formate pe Valea Oltului din cauza caderilor de pietre si a lucrarilor la viaductul Carligu Mic s-au intins, marti, pe aproximativ 10 km atat spre Sibiu cat si spre Ramnicu Valcea, scrie Agerpres.

Astfel, coada spre Ramnicu Valcea s-a intins atat pe centura Calimanestiului, ajungand in localitatea Daesti, iar spre Sibiu coada a depasit Defileul Oltului trecand de orasul Brezoi, politistii valceni recomandand conducatorilor auto sa aiba rabdare si sa respecte distanta regulamentara dar si mersul in coloana.

'Din cauza alunecarilor de pietre in apropierea lucrarilor la viaductul Carligu Mic, tronsonul de drum pe unde se circula cu restrictii s-a prelungit cu inca aproximativ 200 de metri. Rugam participantii la trafic sa aiba intelegere si sa respecte regulile de circulatie pe un sector de drum cu trafic aglomerat, viteza de deplasare, mersul in coloana si distanta regulamentara intre autovehicule', a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Alina Teodorescu.

DN7 sau E81 este considerat cel mai tranzitat culoar de transport din Romania, iar pe sectorul de drum Valea Oltului circulatia se desfasoara de regula in conditii de trafic aglomerat.

Marti insa, in urma caderilor de pietre de pe versanti, circulatia rutiera s-a desfasurat cu si mai mare dificultate in Defileul Oltului, la un moment dat traficul fiind blocat in ambele sensuri.

'In jurul orei 11,00, au fost semnalate caderi de pietre de pe versanti la iesirea din statiunea Calimanesti, in zona Defileului Oltului, fapt ce a impus blocarea traficului pe ambele sensuri de mers pe DN7 pe directia Sibiu. Intre timp, echipe de la Drumurile Nationale au reusit sa elibereze o parte din carosabil si traficul s-a reluat pe un singur fir, circulandu-se alternativ, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa fie eliberat si celalalt sens de mers', a precizat Teodorescu.

Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa circule prudent pe Valea Oltului in aceasta perioada si sa respecte distanta regulamentara intre autovehicule.

Circulatia este ingreunata si pentru ca, in apropierea alunecarilor de pietre, se executa lucrari de reabilitare la Viaductul Carligul Mic, unde traficul este dirijat prin semaforizare.

Valea Oltului este un segment de drum cunoscut pentru alunecarile de pietre de pe versanti, in ultimii 6 ani executandu-se mai multe lucrari de consolidare, mai ales dupa ce au fost inregistrate si accidente mortale in astfel de evenimente