Presedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, in cadrul intalnirii seful statului insistand asupra "necesitatii consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic". Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre "aprofundarea cooperarii in materie de securitate, precum si pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel inalt".

Intr-un comunicat difuzat luni seara, Administratia Prezidentiala informeaza ca "Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, domnul Hans Klemm, cu ocazia primei vizite a acestuia, dupa prezentarea scrisorilor sale de acreditare".

Potrivit sursei citate, "discutia s-a concentrat asupra evolutiei relatiei bilaterale".

"In acest cadru, s-au apreciat in mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de catre Presedintele Romaniei si vicepresedintele SUA, Joe Biden. S-a convenit, totodata, asupra importantei actiunilor care urmeaza sa fie intreprinse pentru punerea in practica a celor discutate cu ocazia vizitei Presedintelui Romaniei la Washington, vizand consolidarea Parteneriatului Strategic romano-american", se arata in comunicat.

"In acest context, a fost evidentiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperarii in materie de securitate, precum si pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel inalt", se mai arata in comunicat.

Totodata, potrivit sursei citate, "presedintele Klaus Iohannis a insistat, in acelasi timp, asupra necesitatii consolidarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic".

"De asemenea, Presedintele Romaniei a reafirmat interesul tarii noastre de a contribui la asigurarea securitatii si stabilitatii regionale intr-o stransa coordonare si conlucrare cu SUA", se mentioneaza in comunicat.