Lavinia Saniuta, director general al Apa Nova Bucuresti, s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploiesti, ea urmand sa fie audiata in calitate de martor in dosarul de cumparare de influenta si trafic de influenta instrumentat de aceasta structura, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

UPDATE 13.11 Lavinia Saniuta, a iesit luni din sediul DNA Ploiesti dupa aproape trei ore de audieri, aceasta declarand ca nu are nimic sa-si reproseze cu privire la relatia cu Apa Nova.

Saniuta a fost citata si trebuia sa se prezinte in fata procurorilor in urma cu o saptamana, insa familia sa i-a informat pe anchetatori ca ea s-a simtit rau, avand nevoie de ingrijiri medicale, situatie pentru care ulterior au fost prezentate documente doveditoare.

Lavinia Saniuta este director al Apa Nova Bucuresti incepand din luna iunie a acestui an. Aceasta apare intr-o interceptare cuprinsa de procurori DNA in documentele din acest dosar, ea purtand o discutie cu Madalin Mihailovici, director adjunct al companiei, referitoare la documente pe care procurorii DNA le-au ridicat de la sediul Apa Nova Bucuresti.

In acelasi dosar au mai fost audiati ca martori directorii adjuncti ai companiei Giovana Soare si Madalin Mihailovici, liderul sindicatului angajatilor Apa Nova Bucuresti, Nicolae Turcuman, directorul Directiei de securitate si prevenire din cadrul societatii, Andrei Hostiuc, finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian, administrator al firmei SC SIS Strategy SRL care are contract cu Apa Nova Bucuresti, directorul de achizitii si directorul financiar ai companiei furnizoare de apa, Mihai Savin si Irina Munteanu, dar si fostul sef al Politiei Locale Ploiesti, Cristinel Toader.

De asemenea, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale sub control judiciar fata de Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu si fata de francezul Bruno Roche, fost director general al Apa Nova Bucuresti, acuzatiile aduse celor trei fiind de cumparare de influenta si trafic de influenta.