Reprezentanti ai sindicatelor din Educatie se intalnesc, din nou, luni cu membri ai Guvernului pentru negocieri privind cresterea salariilor. La precedentele intalniri Guvernul le-a spus ca ofera o marire a lefurilor cu 10% si ca va plati restantele salariale obtinute prin hotarari judecatoresti.

Duminica, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu a declarat ca salariile profesorilor vor creste din luna decembrie si ca majorarile vor fi similare cu cele din sistemul de sanatate.

“Cand intra primul salariu marit? Cel mai probabil de la 1 decembrie 2015 incercam sa raspundem asteptarilor sistemului de eduatie vis-a-vis de cresterile salariale, mai ales in conditiile in care am asumat deja declaratia conform careia educatia si sanatatea sunt domenii prioritare ale guvernului, fara a neglija celelalte domenii, si acest lucru trebuie sa se vada inclusiv din perspectiva cresterii salariale. Sunt indreptatit sa cred ca dupa calculele pe care le vom finaliza zilele acestea va fi posibila o crestere salariala care sa puna egal intre cresterile din sanatate si cele din educatie'', a spus ministrul in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

"Guvernul a propus cresteri de 10% din 1 decembrie si anume tot ce era asumat prin acel acord privind unele masuri in domeniul educatiei pentru anul 2016 sa fie acordat din decembrie", declara la jumatatea lunii septembrie, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Sindicatele cer insa o marire salariala de 15% care sa se aplice de la 1 noiembrie. Majorarile ar trebui sa fie aplicate tuturor angajatilor din Educatie, adica peste 350.000 de oameni.

O majorare cu 15% a salariilor in invatamant ar costa guvernul 1,6 miliarde de lei pe an.