​In fata Mitropoliei din Iasi, coada celor care doresc sa se inchine la sfanta Parascheva se intinde pe o distanta de doi kilometri, insa pelerinajul anual nu este lipsit de intamplari neplacute. Astfel, peste 150 de pelerini nu au rezistat fizic pana la racla cu moaste si au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar cinci persoane au fost chiar transportate la spital. Oboseala, lesinul si durerile abdominale le-au scurtat pelerinajul celor care au avut nevoie de interventia medicilor, relateaza Agerpres.

Pelerinaj la Sf. Parascheva (Iasi)Foto: Agerpres

Cinci persoane au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale, doar in ultimele doua zile, acestea fiind in afara oricarui pericol, potrivit purtatorului de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau, Marius Tacanu, citat de Agerpres.

Misiunea de asigurare a ordinii şi securităţii publice pe timpul pelerinajului la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se desfăşoară fără probleme deosebite. Până în acest moment nu au fost înregistrate situaţii sau evenimente deosebite", a declarat Tacanu.

Pana sambata dupa-amiaza, 25 000 de pelerini s-au inchinat la racla cu moaste a sfintei Parascheva. De vineri seara, in oras au sosit aproximativ 200 de autocare cu credinciosi din mai multe judete din tara, inclusiv din Bucuresti, printre care s-au numarat si 7.000 de pelerini din localitatea ilfoveana Voluntari, scrie Mediafax.

Timpul de asteptare la coada este de aproximativ 10 ore. Jandarmii recomanda pelerinilor sa respecte masurile de ordine, sa acorde atentie copiilor si obiectelor personale si sa aiba in vedere conditiile meteorologice nefavorabile, relateaza Agerpres.

In Iasi, duminica, temperaturile nu vor depasi 6 grade Celsius si va ploua.