Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, vineri, ca, incepand cu luna septembrie 2017, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, vor exista programe scolare revizuite la clasele V - IX, integral la toate disciplinele, inclusiv in ceea ce priveste lecturile obligatorii, informeaza Mediafax.

Cimpeanu a precizat ca luna ianuarie 2016 vor trebui sa fie finalizate planurile cadru pentru programele scolare clasele V - XII, prioritate avand clasele V - IX. Dupa aceea se va trece, in perioada ianuarie - noiembrie 2016, la revizuirea programelor scolare, inclusiv a lecturilor obligatorii, a mai spus Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a fost intrebat de o jurnalista cum este posibil ca intr-o carte care este lectura obligatorie de clasa a IX-a, "Travesti" de Mircea Cartarescu, sa fie fiolosite cuvinte obscene.

"Din pacate nu cunosc fiecare programa scolara in parte. Multumesc pentru sesizare. Legat de disciplina pe care ati mentionat-o la clasa a IX-a, incepand cu luna septembrie 2017 vom avea, va garantez acest lucru indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe scolare revizuite la clasele a V-a - a IX-a, integral la toate disciplinele", a spus Cimpeanu.