​Intalnire online Euractiv.ro

(P) Bancile in proiectele rurale cu fonduri UE/ Valentin Boldeiu, Unicredit, a discutat online cu cititorii

de Redactia     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 8 octombrie 2015, 11:24 Actualitate | Esenţial

Valentin Boldeiu
Foto: Euractiv
​Cum se vor implica băncile în finanțarea proiectelor rurale în anii următori? Valentin Boldeiu, Șeful Departamentului de Fonduri Europene, Unicredit Bank, a răspuns la întrebările cititorilor joi, 8 octombrie, de la ora 13.30.

Vă invităm să adresați întrebări pe tema anunțată la formularul de comentarii de la finalul articolului.

Valentin Boldeiu va răspunde întrebărilor în cadrul unei discuții online, care va fi transmisă pe site-ul partenerului media, HotNews.ro, joi, 8 octombrie, începând cu ora 13.30.

Implicarea băncilor este esențială în asigurarea resurselor financiare pentru derularea proiectelor europene, în condițiile în care majoritatea celor ce solicită finanțare nu dețin toată suma necesară pentru a realiza activitățile propuse.

De asemenea, rolul băncilor este important și în faza inițială, când solicitantul de finanțare poate contacta băncile pentru analiza prealabilă a dosarului de proiect (componenta de consultanță și analiză), informațiile obținute fiind esențiale pentru succesul finanțării.

În ce constă implicarea băncilor în noul Program de Dezvoltare Rurală?


Valentin Boldeiu este Coordonator Fonduri Europene în cadrul UniCredit Bank.

Valentin Boldeiu s-a specializat în proiecte de consultanță pentru atragerea de fonduri europene, pre-aderare si post-aderare. De asemenea, a acordat consultanță managerială și financiară, a proiectat sisteme de costuri și strategii de eficientizare, dar și strategii de dezvoltare pe termen lung pentru companii din sectorul privat (2001-2007). A debutat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României (1997-2000). Deține un MBA la Ajou University (Coreea de Sud, 2000).858 vizualizari

 • Produse noi (Joi, 8 octombrie 2015, 11:34)

  Andreea M. [anonim]

  Buna ziua,

  Va rugam sa ne spuneti daca aveti in oferta produse noi pentru firmele din agricultura (exploatatii, productie cereale, mai exact). Ce avantaje oferiti fata de alte banci? Multumesc
   #showComment
 • Dobanzi (Joi, 8 octombrie 2015, 11:36)

  Alexandru Popescu [anonim]

  Buna ziua,

  Cum sunt dobanzile dv. pentru creditele in domeniul agricol (macar intervale) si ce garantii solicitati pentru credite in acest domeniu? Cu multumiri anticipate pentru raspuns.
   #showComment
 • Intrebare despre firme mici (Joi, 8 octombrie 2015, 11:40)

  Marian Dobre [anonim]

  Acordati credite in domeniul agricol si pentru firme mici? Ce conditii solicitati firmelor mici, de exemplu pentru activitati non-agricole (cabinet veterinar).
   #showComment
 • rate (Joi, 8 octombrie 2015, 12:39)

  R. Popescu [anonim]

  Ce ce intampla cu clientii care nu primesc decontarile de la Minister la timp? Ei vor avea de suportat ratele si apare risculd e blocaj.
   #showComment
 • garantii (Joi, 8 octombrie 2015, 12:40)

  IMM [anonim]

  Cu ce garantii lucreaza banca, in conditiile unui proiect agricol? Sunt suficiente, de exemplu, utilajele agricole achizitonate prin proiect?

  Multumesc
   #showComment
 • creditare teren (Joi, 8 octombrie 2015, 13:00)

  Marco [anonim]

  Atunci cand acordati un credit pentru business agricol, cand faceti o evaluare a afacerii, de la cate hectare in sus / capete bovine etc. discutati? Va intreb asta pt ca sunt banci care nu stau de vorba cu fermieri care au sub 100 ha. or, ferme cu cel putin 100 ha sunt vrei 13.000 in toata tara. Marea majoritate a fermelor din Romania, peste 800.000 au 1-5 ha, insumand mai bine de 5 milioane de ha. Cu alte cuvine, peste 5 milioane de hectare de teren din tara asta raman in afara business-ului agricol. Cum putem capitaliza marea masa a fermelor din Romania, pentru a scoate aceste milioane de ha din subzistenta si pentru a le introduce in economia competitiva?
   #showComment
 • linii PNDR neutilizate (Joi, 8 octombrie 2015, 13:07)

  Daniel [anonim]

  In PNDR nou sunt 4 submasuri care nu au fost accesate practic de nimeni pana acum. si altele care sunt prea putin accesate. si ma refer in special la procesarea / marketingul produselor agricole si al produselor pomicole. De ce nu faceti dvs niste linii de creditare c dobanzi mai mici si conditii mai bune special pentru aceste submasuri, in intelegere cu Ministerul Agriculturii, care poate sa vina cu garantii de stat (sa vi se reduca riscul)? De ce nu va duceti la minister sa propuneti astfel de masuri concrete? In felul asta veti avea clienti (la credite) pe teremen scurt , dar mai ales pe termen lung, pt ca cei care vin acum se vor dezvolta, vor deveni si mai competitivi si vor avea nevoie de credite mai mari si mai profitabile pt banci...
   #showComment


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri