​Cum se vor implica băncile în finanțarea proiectelor rurale în anii următori? Valentin Boldeiu, Șeful Departamentului de Fonduri Europene, Unicredit Bank, a răspuns la întrebările cititorilor joi, 8 octombrie, de la ora 13.30.

Valentin BoldeiuFoto: Euractiv

Vă invităm să adresați întrebări pe tema anunțată la formularul de comentarii de la finalul articolului.

Valentin Boldeiu va răspunde întrebărilor în cadrul unei discuții online, care va fi transmisă pe site-ul partenerului media, HotNews.ro, joi, 8 octombrie, începând cu ora 13.30.

Implicarea băncilor este esențială în asigurarea resurselor financiare pentru derularea proiectelor europene, în condițiile în care majoritatea celor ce solicită finanțare nu dețin toată suma necesară pentru a realiza activitățile propuse.

De asemenea, rolul băncilor este important și în faza inițială, când solicitantul de finanțare poate contacta băncile pentru analiza prealabilă a dosarului de proiect (componenta de consultanță și analiză), informațiile obținute fiind esențiale pentru succesul finanțării.

În ce constă implicarea băncilor în noul Program de Dezvoltare Rurală?

Valentin Boldeiu este Coordonator Fonduri Europene în cadrul UniCredit Bank.

Valentin Boldeiu s-a specializat în proiecte de consultanță pentru atragerea de fonduri europene, pre-aderare si post-aderare. De asemenea, a acordat consultanță managerială și financiară, a proiectat sisteme de costuri și strategii de eficientizare, dar și strategii de dezvoltare pe termen lung pentru companii din sectorul privat (2001-2007). A debutat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României (1997-2000). Deține un MBA la Ajou University (Coreea de Sud, 2000).