Ministerul Educatiei a marit cu 2 numarul membrilor Consiliului care propune anual metodologia de finantare a invatamantului superior. Noile locuri au si fost ocupate deja, de catre Marius Pieleanu - sociolog des invitat la Antena 3 si prodecan al Facultatii de Stiinte Politice de la SNSPA, si de catre Marcel Dirja, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Marius PieleanuFoto: Agerpres

Ministerul Educatiei a modificat structura Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS). Initial format din 21 de membri, Consiliul va avea de acum inainte 23 de membri. Cele doua locuri noi sunt ocupate de Marius Pieleanu de la SNSPA si de Marcel Dirja, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

O alta schimbare o reprezinta numarul de membri numiti, la fiecare 4 ani, de catre ministrul Educatiei in acest for: de la 7, stabilit in vara tot de Ministerul condus de Sorin Cimpeanu, la 8.

Modificarile au fost realizate de catre Ministerul Educatiei prin doua ordine publicate ieri, 6 octombrie 2015, in Monitorul Oficial.

Precizam ca CNFIS este institutia care propune anual Ministerului Educatiei metodologia de finantare a universitatilor, alocarea, pe baza de contract, a sumelor pentru finantarea de baza, finantarea complementara si finantarea suplimentara, realizarea de obiective de investitii, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru dezvoltare institutionala, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru incluziune, burse si protectia sociala a studentilor.

CNFIS este cel care stabileste anual costul mediu per student, in functie de care se face finantarea universitatilor. Vezi aici regulamentul CNFIS

In iunie 2015, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a modificat componenta CNFIS, aducandu-l in acest Consiliu si pe Nicolae Burnete, care in 2012 a facut parte din Consiliul National de Etica ce l-a albit pe premierul Victor Ponta de acuzatia de plagiat. In noua componenta a CNFIS nu se mai regasesc Adrian Miroiu, de la SNSPA, sau Bogdan Murgescu, de la Universitatea din Bucuresti.

Descarca de aici Componenta CNFIS in 2011

Componenta CNFIS in 2015

Regulamentul CNFIS din 2011

Regulamentul CNFIS din 2015

Sursa documentelor de mai sus: cnfis.ro

Citeste si: