Miercuri, valorile termice vor marca o scadere accentuata in nord-estul teritoriului, unde vremea va deveni rece pentru aceasta data, in timp ce in restul regiunilor acestea se vor mentine usor mai ridicate decat mediile multianuale specifice perioadei, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

In cursul zilei, cerul va fi temporar noros si local vor fi averse in zonele deluroase si montane si izolat in rest, cu precadere in partea de sud-est a tarii. Indeosebi in Carpatii Orientali, la peste 1800 m vor fi si precipitatii mixte. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua in jumatatea de sud-vest a teritoriului, unde pe arii restranse va ploua. Vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp.

Vantul se va intensifica treptat, la inceputul in regiunile estice, apoi si in cele sudice si la munte, iar pe crestele inalte din vestul Carpatilor Meridionali va fi tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 23 de grade, cu cele mai coborate valori in nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa intre 2 si 13 grade, mai coborate spre 0 grade in nord-est, unde vor fi conditii de bruma. In zonele joase, izolat va fi ceata.

La Bucuresti, valorile termice se vor mentine usor mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar in cursul zilei se vor semnala averse slabe cantitativ. Dupa-amiaza si noaptea, vantul va prezenta intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 21 de grade, iar cea minima va fi de 8...10 grade.

Joi, valorile termice diurne vor scadea fata de ziua anterioara si in restul teritoriului, mai semnificativ in Oltenia, Muntenia si Banat, astfel ca in toata tara vremea va deveni mai rece decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse in sud-vestul teritoriului, unde izolat este posibil sa se cumuleze in jur de 15 l/mp, local in vest si la munte si pe spatii restranse in rest.

In zona montana inalta, trecator vor mai fi posibile precipitatii mixte. Exceptie vor face regiunile estice, unde innorarile vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile cu totul izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in cursul zilei in partea de sud a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre 0 si 10 grade. Pe arii restranse in zonele joase se va semnala ceata.