Numarul cetatenilor romani si bulgari care vor sosi anul acesta in Germania va creste considerabil, afirma Institutul german pentru dezvoltare profesionala si piata muncii, care a dat publicitatii un studiu pe tema imigratiei din Romania si Bulgaria, relateaza cotidianul Die Presse, potrivit Mediafax.

Imigratia din Romania si Bulgaria ar urma sa reprezinte o provocare pentru piata muncii din Germania, in contextul crizei refugiatilor sirieni, potrivit publicatiei, citata de agentia bulgara de presa Focus in pagina online.

Restrictiile impuse muncitorilor din Romania si Bulgaria au fost eliminate in Germania la inceputul lui 2014, cand aproximativ 125.000-130.000 de persoane au sosit in tara.

Majoritatea s-au integrat relativ repede pe piata muncii din Germania, dar aproximativ 17% dintre bulgari au nevoie de asistenta din partea sistemului social german.

Potrivit estimarilor, tot mai multi romani si bulgari isi vor parasi tarile in 2015 pentru a se stabili in Germania.

Peste 12.000 de persoane din Romania si Bulgaria au venit in Germania in august. Potrivit studiului sociologic, numarul total ar putea ajunge la 150.000 pana la sfarsitul anului.