Procurorii DIICOT au descoperit o cultura de cannabis in curtea unei locuinte din comuna Viderei din judetul Vaslui, informeaza Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, intr-un comunicat. Procurorii DIICOT au confiscat 14,65 de kilograme plante de cannabis si au retinut doua persoane pentru trafic de droguri de risc, dar si pentru trafic de minori.

"La data de 04.10.2015, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Vaslui au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor Bigu Tudorel si Craciun Petrica pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de droguri de risc. In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada mai - iunie 2015, inculpatul Bigu Tudorel impreuna cu inculpatul Craciun Petrica au infiintat o cultura outdoor de plante cannabis, in curtea unui imobilul de pe raza comunei Viderei, jud.Vaslui. S-a retinut ca plantele de cannabis urmau sa fie taiate si supuse unui proces de uscare, dupa care cei doi inculpati aveau intentia sa le comercializeze catre consumatori. In sarcina inculpatului Bigu Tudorel a mai fost retinuta savarsirea infractiunii de trafic de minori, constand in aceea ca, in perioada iulie 2015 pana in prezent, a recrutat si a exploatat sexual pe raza judetului Vaslui, o minora in varsta de 16 ani", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Cei doi inculpati retinuti in acest caz urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventiva.