Avocatul Alexandru Chiciu a declarat, sambata, ca Sorin Oprescu poate fi cercetat si trimis in judecata cu o masura preventiva alternativa, tinand cont si de afectiunile grave de care sufera, aratand ca instantele ar trebui sa analizeze cu mai multa rezerva denunturile si recunoasterea faptelor, informeaza Mediafax.

Alexandru Chiciu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a spus, inainte de a-l vizita pe primarul suspendat al Capitalei, in Arestul Central, ca in motivarea judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti se atesta existenta afectiunilor grave pentru Oprescu.

Avocatul a spus ca aspectele medicale si toate celelalte elemente din decizia judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti vor fi analizate de aparare si vor fi facute solicitarile ce se impun pentru inlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu in cazul lui Sorin Oprescu.

"Cred ca exista un element fundamental, dreptul domnului Oprescu, ca si dreptul tuturor altor persoane, la viata. Domnul Oprescu poate fi cercetat, trimis in judeata, daca vreti condamnat pentru orice spun procurorii, pe baza unor probe. Dar poate fi cercetat si trimis in judecata intr-o masura preventiva alternativa", a mai spus Chiciu.

Intrebat daca Sorin Oprescu a fost interceptat inclusiv in duba Politiei, Alexandru Chiciu a spus ca sunt aceste precizari in referatul procurorilor cu propunerea de prelungire a masurii arestarii preventiva.

"Sunt precizari despre care se stie deja, ca au existat interceptari inclusiv in duba. Aceste elemente tin de fondul cauzei, procurorii apreciaza asupra necesitatii unor masuri investigative, ele au fost legale. Asupra acestor elemente si legalitatii lor vom discuta la fondul cauzei", a precizat Chiciu.

Referitor la persoanele cercetate in acelasi dosar cu Sorin Oprescu si care au recunoscut savarsirea de infractiuni, Chiciu a spus ca acestea nu au nicio legatura cu clientul sau, avocatul apreciind ca denunturile si recunoasterea vinovatiei ar trebui sa fie analizate cu rezerva de catre instante.

"A existat moda interceptarilor, acum exista moda denunturilor. Eu spun ca instantele din Romania ar trebui sa analizeze cu mai multa rezerva acest tip de recunoastere a unor fapte sau denunturi", a adaugat Chiciu.