Inspectia Judiciara a deschis o ancheta cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul de instrumentare a dosarului in care cei doi politisti din Calarasi sunt acuzati ca au violat o minora de la un centru de plasament, informeaza Agerpres.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in acest caz, dupa ce presa a relatat ca politistii au fost pusi in libertate si plasati sub control judiciar, in urma unei decizii a Judecatoriei Calarasi.

"Avand in vedere relatarile recente din mass-media cu privire la cazul politistilor din Calarasi, acuzati de savarsirea infractiunii de viol, prevazuta de art. 218 alin. (1) si (3) lit. c) si f) din Codul Penal, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu la data de 2 octombrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul de instrumentare si solutionare a cauzei sub aspectul masurilor preventive. Lucrarea a fost inregistrata distinct la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori si Directia de inspectie judiciara pentru procurori", se arata intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

Inspectia Judiciara mentioneaza faptul ca etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare, competenta sa fiind "de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor".

Pe 5 august, doi politisti din Calarasi, Adrian Serban si Florin Dumitru, au fost trimisi sa recupereze o minora de 15 ani, care a fugit de la Centrul de Plasament Perisoru. Pe drum, insa, cei doi agenti au oprit masina pe un camp si au intretinut relatii sexuale cu fata.