Presedintele Klaus Iohannis va participa luni la festivitatea organizata de Universitatea din Bucuresti, cu ocazia deschiderii oficiale a anului universitar 2015-2016. Amintim ca majoritatea institutiilor de invatamant superior au organizat saptamana aceasta ceremoniile de inceput de an universitar. Universitatea din Bucuresti este cea mai activa in ceea ce priveste lupta impotriva plagiatelor si este cea care a concluzionat ca Victor Ponta a plagiat.

Ceremonia de la Universitatea din Bucuresti va avea loc luni, 5 octombrie 2015, incepand cu ora 10:00. La eveniment vor participa presedintele Klaus Iohannis, ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, rectorul Universitatii din Bucuresti Mircea Dumitru si presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti Gheorghe Vlad Nistor, anunta Universitatea intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Universitatea din Bucuresti este cea care a cerut, vara aceasta, ca suspiciunile de plagiat in cazul demnitarilor sa fie analizate de universitati, si nu de Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei (cel care a decis ca Victor Ponta si Gabriel Oprea nu au plagiat).

Tot vara aceasta, Universitatea a propus eliminarea regulii care le acorda detinutilor reduceri de pedeapsa, in cazul in care fac lucrari stiintifice. Sursa si detalii

Amintim ca Universitatea din Bucuresti a concluzionat in vara lui 2012 ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, insa Ministerul Educatiei a luat in considerare verdictul Consiliului National de Etica din subordinea sa.

Acelasi Consiliu aflat sub Ministerul Educatiei condus acum de ministrul Sorin Cimpeanu a concluzionat in vara lui 2015 ca Gabriel Oprea nu a plagiat in teza sa de doctorat. Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, a contrazis insa fundamental CNE-ul Ministerului si a spus ca teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat.

Citeste si: