Compania de termoficare din Timisoara, Colterm SA, a intrerupt, joi seara, furnizarea apei calde in municipiu dupa ce E.On Gaz a sistat alimentarea cu gaze naturale a societatii din cauza unor datorii, reprezentantii Colterm sustinand ca vineri se va face o plata, iar problema se va remedia.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi seara, de reprezentantii Colterm SA, compania de termoficare din Timisoara, incepand cu ora 17.00 a fost oprita furnizarea apei calde in intreg orasul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In data de 1 octombrie 2015, E.On Gaz a decis sistarea furnizarii gazelor naturale pentru Compania Locala de Termoficare Colterm S.A., incepand cu ora 17.00, ceea ce inseamna oprirea furnizari apei calde de consum in municipiul Timisoara si imposibilitatea furnizarii caldurii", se arata in comunicat.

Reprezentantii Colterm spun ca furnizarea gazelor a fost sistata in conditiile in care plafonul datoriei nu a fost atins.

"Acest lucru l-au facut (reprezentantii companiei de gaze - n.r.) in contextul in care, in prezent, avem credit furnizor care nu a fost depasit, adica un plafon al datoriei care nu a fost atins. In prezent, datoriile nostre catre furnizorul de gaz au ajuns la jumatate fata de perioada similara a anului trecut", se mai arata in comunicat.

De asemenea, Colterm precizeaza ca "din aceasta dupa-amiaza, timp de cateva ore, echipele nostre au facut tot posibilul pentru a porni furnizarea agentului termic cu combustibil alternativ, care este pacura", insa din cauza "consumului redus de agent termic al orasului cazanele care functioneaza cu combustibil alternativ nu pot fi pornite".

Reprezentantii Colterm au mai anuntat ca, in cursul zilei de vineri, se va efectua o plata catre furnizorul de gaz si in cel mai scurt timp va fi reluata si furnizarea agentului termic.

Reprezentantii Colterm nu au precizat la ce suma se ridica datoria catre furnizorul de gaze naturale.

Compania de termoficare Colterm are peste 65.000 de abonati in Timisoara.