​Statul roman, la fel ca si alte state, a fost inselat de Volkswagen din cauza scandalului emisiilor, iar de aici deriva mai multe consecinte, a spus Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului. Ministerul Mediului a infiintat saptamana trecuta pentru acest subiect un grup de lucru despre care Tariceanu spune ca trebuie extins si o serie de decizii trebuie luate rapid.

Statul roman a fost inselat, a spus Tariceanu, precizand ca "aici sunt consecinte legate de poluare si de taxe de mediu"

Seful Senatului a mai spus ca cei de la Volkswagen au produs si inselarea clientilor si invita la discutii responsabili de la trei ministere si de la ANPC pentru a vedea care e stadiul analizei si ce au de gand sa faca.

"Unele state au luat masuri provizorii, au anuntat masuri penalizatoare, dar si firma Volkswagen a recunoscut ca a inselat autoritatiel si consumatorii si intentioneaza sa recheme pana la 11 milioane de masini pentru remedierea acestei situatii, dar nu se stie cum se va face remedierea" Tariceanu mai spune ca autoritatile trebuie sa reactioneze si sa nu astepte ca nemultumirea clientilor sa creasca, fara sa existe o reactie sanatoasa.