Traficul rutier va fi restrictionat sambata, intre orele 6.30-14.00, si duminica, intre orele 6.00 si 16.00, cu ocazia desfasurarii Maratonului International Bucuresti, cu plecare si sosire in Piata Constitutiei din Capitala, anunta Agerpres.

Circulatia auto va fi intrerupta sambata, pe bd. Unirii (pe ambele sensuri) intre Piata Constitutiei si intersectia cu bd. Regina Maria, iar duminica pe bd. Libertatii, bd. Unirii, Piata Constitutiei, bd. Natiunile Unite, str. Halelor, Splaiul Independentei pe ambele maluri ale Dambovitei intre pod Eroilor/Stirbei Voda si Piata Unirii, Calea Victoriei intre Splaiul Independentei si str. Sevastopol, str. Izvor, str. B.P. Hasdeu, bd. Dacia, intre Calea Victoriei si str. Henry Coanda, str. Stirbei Voda, intre Calea Victoriei si str. Luterana, str. Ion Campineanu, intre str. Stirbei Voda si Calea Victoriei, bd. M. Kogalniceanu, bd. Regina Elisabeta, sos. Panduri, intre Calea 13 Septembrie si str. Dr. Rainer, bd. Tudor Vladimirescu, bd. Decebal, bd. Basarabia intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau, bd. Burebista si zona National Arena.

Brigada Rutiera va dispune masuri de fluidizare a traficului si de prevenire a accidentelor si solicita conducatorilor de autovehicule sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, in special pentru metrou, informeaza un comunicat al Brigazii Rutiere difuzat miercuri.

Politistii ii mai sfatuiesc pe soferi sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate si sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de pietoni si sa evite pe timpul deplasarii, manifestarile de natura a pune in pericol siguranta lor, dar si a celorlalti participanti la trafic.

Traficul mijloacelor de transport in comun de pe traseul maratonului va fi deviat pe rute ocolitoare.

Conducatorii de autovehicule sunt rugati sa evite deplasarea in zona de desfasurare a evenimentului si sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in trafic pentru devierea si fluidizarea acestuia.