Partidele de stanga ar obtine o victorie clara in caz de alegeri anticipate, iar opt actori politici au sanse sa acceada in viitorul parlament, arata un sondaj realizat de CBS Axa, citat deRadio Chisinau.

Din numarul alegatorilor decisi, formatiunea Partidul Nostru ar acumula 22,8%, PSRM - 20,8%, PPE si PCRM cate 9,9%, PL - 9,3%, PLDM - 7,3%, Platforma DA - 7% si PDM - 6,9%.

Politicienii Renato Usatii si Igor Dodon se bucura de cea mai mare incredere din partea populatiei, potrivit sondajului.

O misiune FMI a inceput pe 22 septembrie o vizita de doua saptamani la Chisinau, la o zi dupa ce guvernatorul Bancii centrale, Dorin Dragutanu, a demisionat in urma protestelor fata de "disparitia" a 1,5 miliarde de dolari din trei banci moldovene inainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Cele trei banci au fost plasate sub administrarea Bancii Nationale a Republicii Moldova in decembrie, iar pierderile au fost acoperite din rezervele statului.

Republica Moldova, una dintre cele mai sarace tari din Europa, traverseaza de atunci si o perioada de instabilitate politica.