Trenul direct Chisinau - Iasi (statia Socola) va efectua, miercuri, prima sa cursa, la preturi promotionale ce pornesc de la 132 de lei moldovenesti, potrivit unui comunicat al Intreprinderii de Stat "Calea Ferata din Moldova" (CFM) postat, marti, pe site-ul institutiei, citat de Agerpres.

Trenul va circula zilnic si va porni din Chisinau la ora 6:17, iar din Iasi (statia Socola) la ora 17:17. Noua garnitura este dotata cu wi-fi si aer conditionat.

"Administratia CFM urmareste ca, prin intermediul cursei Chisinau-Iasi, sa raspunda solicitarilor din partea calatorilor, sa atraga cat mai multi tineri si sa motiveze populatia sa opteze pentru un mijloc de transport sigur. Acest proiect comun moldo-roman va contribui la cresterea competitivitatii, la intensificarea schimburilor comerciale si la dezvoltarea infrastructurii feroviare', se mentioneaza in comunicatul CFM.

Lansarea cursei feroviare Chisinau - Iasi a fost posibila dupa ce, luni, 28 septembrie, directorul general al CFM, Iurii Topala, si directorul directiei Juridice al CFM, Ion Briceac, au avut o intrevedere, la Bucuresti, cu delegatia "CFR" SA, condusa de directorul general al companiei romanesti, Dan Marian Costescu. Cu acest prilej, oficialii romani si moldoveni au negociat si semnat Conventia intre I. S. "Calea Ferata din Moldova" si Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontiera.

Totodata, partile au stabilit orarul de circulatie, dar si preturile pentru cursa Chisinau-Iasi, care vor fi urmatoarele: la vagonul de clasa I, un bilet va costa, promotional 173 lei moldovenesti (1 leu moldovenesc = 0,1965 lei), redus de la 230 de lei moldovenesti, la vagonul de clasa II - 148 de lei moldovenesti (185 de lei moldovenesti), iar la vagonul de clasa III - 132 de lei moldovenesti (165 de lei moldovenesti).

Copiii vor beneficia de 50% reducere pentru biletul de calatorie.

La intalnirea de luni, au mai fost semnate si alte documente importante, cum ar fi 'Instructia cu privire la exploatarea trecerii de frontiera Ungheni (CFM) - Socola (CFR) pentru ecartament 1520 mm', Conventia intre 'CFM' si Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA din Romania cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontiera si acordul privind traficul de utilizare a infrastructurii pentru calea ferata de frontiera incheiat intre Compania Nationala de Cai Ferate CNCF "CFR" SA si I.S. "Calea Ferata din Moldova".