Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o atentionare nowcasting cod galben de vijelii, valabila in zona litoralului, in urmatoarele ore. Potrivit meteorologilor, pana la ora 15:00, local in judetele Constanta si Tulcea se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55 - 65 km/h. Manevrele navelor au fost suspendate in porturile constantene din cauza vantului puternic, care sufla la rafala cu viteze ce pot atinge 70 de kilometri la ora, anunta Agerpres. Primul port in care au fost sistate operatiunile a fost Midia, inca din cursul zilei de luni, ulterior, in jurul orei 23.00, fiind inchis navigatiei si Portul Constanta Sud - atat maritim, cit si fluvial, informeaza Capitania Zonala Constanta.

Manevrele navelor in portul Constanta Nord au fost suspendate, marti dimineata, incepand cu ora 4:45, deoarece vantul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la tarm, iar in larg poate ajunge si pana la 80 km/h.

Pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva. Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting cod galben de vant puternic, valabila pentru judetele Constanta si Tulcea. Potrivit acesteia, intre orele 09.15 si 15.00, local, in judetele Constanta si Tulcea, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 55 - 65 km/h.

O informare de ploi moderate cantitativ si intensificari ale vantului este valabila la nivelul intregii tari, pe durata intregii zile de marti.