Politistii din Ilfov efectueaza marti sase perchezitii la doua persoane, un barbat de 33 de ani si si o femeie de 31 de ani, suspectate ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 250.000 de euro, prin evaziune fiscala in domeniul comercializarii de obiecte sanitare, informeaza Agerpres, citand un comunicat al IPJ Ilfov. Perchezitiile au loc in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov, la domiciliul persoanelor vizate, precum si la sediile si punctele de lucru ale societatilor administrate de acestea.

Reprezentantii unei firme, cu obiect de activitate comercializarea de obiecte sanitare, ar fi creat un circuit evazionist cu scopul eludarii platii taxelor catre bugetul de stat. Ei ar fi inregistrat in contabilitate, in perioada aprilie 2011 - decembrie 2014, achizitii fictive de produse de la 14 societati comerciale, provocand un prejudiciu de aproximativ 250.000 de euro bugetului de stat.

Dosarul penal este instrumentat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.