Vremea va fi in general instabila sambata. In nord-vestul si in centrul tarii, precum si la munte, innorarile vor fi accentuate, va ploua pe arii relativ extinse, mai ales in prima parte a zilei, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp. In restul zonelor cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala local. Vor fi posibile descarcari electrice si cu totul izolat vor fi conditii de grindina, potrivit Mediafax.

Vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor continua sa scada in regiunile intracarpatice, unde vor caracteriza o vreme relativ racoroasa, dar se vor mentine in general peste cele obisnuite ale perioadei in restul teritoriului; temperaturile maxime se vor incadra intre 16...17 grade in Dealurile Crisanei si 28...29 de grade in Baragan, Podisul Dobrogei si al Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 9 si 18 grade, usor mai ridicate pe litoral.

La Bucuresti

Vremea va fi usor mai calda decat ar fi normal la aceasta data. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade, iar cea minima va fi de 15...16 grade.

La munte

Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari si local va ploua. Vor fi si averse, posibil insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor fi izolat mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta mai ales in masivele vestice.

La mare

Vremea se mentine calda, cu cerul temporar noros si trecator vor fi averse slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 26 de grade, iar cele minime intre 18 si 20 de grade.

Duminica

In tara

Vremea va fi relativ racoroasa in jumatatea de nord-vest a tarii, in timp ce in rest valorile termice se vor situa peste cele specifice ultimei decade din septembrie. Cerul va fi mai mult noros. In Banat, Oltenia si jumatatea de vest a Munteniei, precum si in zonele montane vor fi ploi locale pe timpul zilei, dar in extindere si intensificare noaptea, astfel ca se vor cumula izolat cantitati de apa insemnate. In restul teritoriului va ploua pe spatii mai restranse. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, mai ales in a doua parte a intervalului, in regiunile estice si sud-estice si izolat in celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 25 de grade, mai ridicate in sud-est, pana in jurul a 28 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 7 si 18 grade.

La munte

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele normale pentru ultima decada a lunii septembrie. In cursul zilei, cerul va avea innorari si pe arii restranse va ploua slab. Noaptea aria ploilor se va extinde in masivele sudice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe creste.

La mare

Desi temperaturile vor scadea, vremea se mentine mai calda decat normele climatologice pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse vor fi averse slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar cele minime intre 16 si 17 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 21 si 22 de grade.