Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori, a declarat joi pentru Agerpres fostul consilier prezidential pe probleme de securitate nationala Ioan Talpes.

Ioan TalpesFoto: Agerpres

Potrivit acestuia, exista incercarea de a se da acestei situatii o cu totul alta imagine. "Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori (n.r. CIA). Nu exista. Cu Romania nu s-a discutat asa ceva", a precizat Ioan Talpes.

Fostul sef SIE a confirmat ca va avea o discutie cu reprezentantii Comisiei LIBE din Parlamentul European, fara a da alte detalii in acest sens.

O delegatie a Comisiei LIBE din Parlamentul European a venit joi la Bucuresti,urmand sa aiba discutii cu Ion Iliescu, Ioan Talpes, Tiberiu Nitu, dar si cu reprezentanti ai societatii civile, in legatura cu presupuse centre CIA in Romania.

Intalnirea cu Ion Iliescu ar urma sa aiba loc joi, la ora 17.00, potrivit programului delegatiei, obtinut de Mediafax, insa fostul presedinte nu a confirmat inca participarea la discutii.