Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat pe politistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza ranilor, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, el fiind acuzat de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 2 august, ora 3,25, dupa ce a consumat bauturi alcoolice intr-un club, inculpatul Atas Abdullah a condus autovehiculul marca Hyundai pe drumurile publice, avand in sange o imbibatie alcoolica teoretica de aproximativ 1,95-2,00.

"Pentru a nu fi tras la raspundere penala pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, inculpatul a ignorat semnalul de oprire efectuat de lucratorii de politie aflati in exercitarea atributiilor de serviciu si a continuat deplasarea, determinand-o pe victima I.G., agent sef principal de politie in cadrul DGPMB - Brigada de Politie Rutiera, sa se prinda de capota autovehiculului. Cu victima pe capota si circuland cu viteza excesiva, inculpatul a parcurs distanta de aproximativ 350 m, dupa care a efectuat viraje succesive stanga - dreapta, in urma carora victima a fost proiectata pe spatiul carosabil si a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015", precizeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti remis joi Agerpres.

Potrivit sursei citate, Abdullah Atas si-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersectia Sos. Pipera - Sos. Bucuresti Nord a pierdut controlul autovehiculului si a parasit spatiul carosabil, fiind proiectat in gardul ce imprejmuia un imobil.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.