Miercuri, vremea se va incalzi usor fata de ziua anterioara, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 24 de grade pe litoral si 30 de grade in Crisana, estul Munteniei si Dobrogea continentala, informeaza Mediafax. In cursul zilei, cerul va fi variabil, partial noros in sudul si sud-estul tarii precum si la munte, zone unde doar pe arii restranse va ploua.

Noaptea, treptat aria de nebulozitate se va extinde, iar ploile se vor semnala local in jumatatea de sud a teritoriului si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Banat. Minimele termice vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade.

La Bucuresti, vremea se va incalzi usor, astfel incat maxima temperaturii aerului va fi in jur de 28 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales noaptea, cand temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 16...17 grade.

Joi, vremea va fi in general instabila, iar valorile termice, desi in usoara scadere, se vor mentine, in general, peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, pe arii relativ extinse, in toate regiunile. Vor fi mai ales averse, insotite local de descarcari electrice. Pe spatii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zonele montane si in Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, iar cele minime intre 11 si 18 grade, usor mai ridicate pe litoral.