Pasunea comunala de langa Primaria Moravita a fost transformata in spatiu de campare pentru simularea unui exercitiu de primire a refugiatilor, informeaza Agerpres. La sfarsitul saptamanii trecute au fost aduse corturi ce ar putea adaposti imigranti. Oficialii locali au anuntat ca pot pune la dispozitia refugiatilor patru camine culturale.

  • Moravita este o localitate de frontiera situat in sudul judetului Timis la granita cu Serbia. Se afla la 52 de km de Timisoara si 32 de km de Deta. Satul este strabatut de calea ferata Timisoara - Stamora Moravita.

"Avem la dispoziţie patru cămine culturale care au toate utilităţile, inclusiv căldură, gaz dacă vor să facă mâncare, tot ce trebuie. Acestea sunt: unul în Moraviţa şi câte unul în Stamora Germană, Dejan şi Gaiu Mic, sate aparţinătoare de comuna Moraviţa. Fiecare cămin are o capacitate în jur de 200 de paturi", a declarat viceprimarul comunei Moravita, Francisc Hopitean.

"Atata stim si noi de la ISU, ca au o simulare. Nu stim daca saptamana aceasta. Noi am facut tot ceea ce a trebuit, am pus spatiul la dispozitie. Avem 7 hectare de pasune. Am pregatit inainte terenul, primaria a tuns iarba, iar duminica au montat toate corturile. Am inteles ca sunt 60 de corturi; au pus bucatarie, sala de mese, au adus toalete ecologice, cabine de dusuri. Azi am inteles ca vine telefonia sa traga cablul", a declarat pentru Agerpres Francisc Hopitean.

"Lumea e linistita, noi zicem ca nici nu vor veni aici. Lumea e linistita, ce sa aiba cu ei? Nu e agitatie. Vezi la televizor femei, copii batuti si maltratati", a adaugat viceprimarul.