​​Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, a ajuns duminica noaptea in Bucuresti, potrivit unui anunt pe contul de Facebook al ambasadei. Fotografiile postate de Ambasada SUA il arata pe Hans Klemm la sosirea pe Aeroportul Otopeni, unde a fost intampinat de insarcinatul cu afaceri Dean Thompson si de angajati ai ambasadei.

Hans Klemm pe Aeroportul OtopeniFoto: Ambasada SUA

Hans Klemm va fi primit luni la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis cu ocazia prezentarii scrisorii de acreditare, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Noul ambasador american soseste la Bucuresti cu doua zile inainte ca presedintele Iohannis sa plece intr-o vizita in SUA, la Adunarea Generala ONU. Potrivit surselor HotNews.ro, Iohannis se va intalni in SUA cu vicepresedintele american, Joe Biden.

Hans Klemm a ajuns in Romania

Hans Klemm a ajuns in Romania/Foto: Ambasada SUA

Klemm a depus miercuri, 16 septembrie, juramantul in calitate de ambasador al SUA in Romania, intr-o ceremonie la care a participat secretarul de stat american, John Kerry.

Reamintim ca SUA nu au avut ambasador in Romania din 2012, cand a incetat mandatul lui Mark Gitenstein. In acest timp, ambasada a fost condusa de insarcinatul cu afaceri.

Intr-un mesaj facut public duminica, cu cateva ore inainte de sosirea noului ambasador, Ambasada SUA isi reafirma sprijinul pentru procurorii anticoruptie, pe fondul criticilor aduse de premierul Victor Ponta procurorului care l-a trimis in judecata in dosarul Rovinari - Turceni.