Cinci romani au fost gasiti vinovati, in noaptea de vineri spre sambata, de jefuirea unei bijuterii situate pe strada Midi din Bruxelles, la 24 iulie 2010, dar numai patru dintre ei au fost declarati vinovati de uciderea bijutierului Dominique Legros, relateaza Le Soir, citat de Mediafax.

Curtea cu juri din Bruxelles a decis ca Nicolae Samoila, Gheorghita Lipovanu, Gheorghe Rezmerita si Dan Dragos sunt vinovati de uciderea bijutierului Dominique Legros, in varsta de 60 de ani. Cel de-al cincilea inculpat, Florin Manolache, a fost gasit vinovat doar de vatamarea bijutierului si lovituri cauzatoare de moarte, dar fara intentie.

Cei cinci acuzati venisera din Romania la Bruxelles cu patru zile inainte de comiterea faptelor, cu intentia de a jefui un magazn de bijuterii. Juratii au apreciat ca jaful a fost planuit de toti inculpatii.

Juratii i-au gasit vinovati pe toti inculpatii de apartenenta la o grupare infractionala organizata, al carei lider era Dan Dragos. Dezbaterile privind pedepsele care le vor fi aplicate celor cinci romani vor avea loc luni.

Judecarea lor incepuse luni, in conditii de maxima securitate, si se astepta atunci ca procesul sa dureze doua saptamani.