Interdictiile impuse de autoritatile de la Chisinau cetateanului roman George Simion, liderul platformei unioniste 'Actiunea 2012', expulzat la 13 mai din Republica Moldova si declarat persoana indezirabila pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, au fost ridicate, a anuntat organizatia intr-un comunicat citat de Agerpres.

George SimionFoto: actiunea2012.ro

Potrivit comunicatului mentionat, Curtea de Apel din Chisinau a decis ca nu exista motive pentru ca liderul unionist George Simion sa fie declarat persona non grata.

"VICTORIE! Curtea de Apel Chisinau m-a declarat nevinovat. Multumesc tuturor celor care mi-au fost aproape in aceste 5 luni groaznice", a scirs pe pagina sa de Facebook George Simion.

"Imi fac bagajul rapid si vin la Chisinau. Ne vedem maine, la ora 17:00, cand mergem impreuna in mars pentru Unire!", a adaugat liderul platformei unioniste.

Autoritatile moldovene l-au retinut si expulzat in luna mai pe George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012,o miscare care militeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, cetateanul roman primind interdictie de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Intre timp, numeroase personalitati politice si ale vietii publice, atat din Romania, cat si din Republica Moldova, au cerut renuntarea la aceasta decizie.