Majorarea salariilor profesorilor depinde de executia bugetara la noua luni de zile, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul discutiilor avute cu sindicatele din Invatamant, potrivit Agerpres.

'Trebuie sa facem si noi un calcul estimativ, pentru a sti exact care este impactul aplicarii acestei cresteri pe intregul sector bugetar. Acesta e primul pas. De asemenea, astazi am spus foarte clar ca este nevoie sa stim executia primelor noua luni de zile ale acestui an, pentru a sti exact daca pana la final de an se poate, si daca da, cu cat se poate aplica aceasta majorare pentru Educatie. A fost o prima discutie acum doua zile, la Guvern, de 10% de la 1 decembrie, am spus noi, o devansare a ceea ce era scris in acordul incheiat pe educatie din 2016, de 10%, adus mai devreme. De asemenea, titlurile executorii toate, ultima transa, a patra transa, sa fie achitata in 2015. Au fost cateva propuneri din partea Guvernului. Pentru ce avem astazi, ca si cifre, si ca estimare pana la final de an, acestia sunt posibili. Daca executia la noua luni de zile arata ceva mai bine, inseamna ca mergem chiar mai mult', a spus Eugen Teodorovici.

Acesta a subliniat, totodata, ca sustine cresterea eficientei in orice sector al Economiei.

'Eu sunt pentru tot ce inseamna cresterea eficientei, nu numai in Educatie, si in orice sector al economiei. Au fost propuneri foarte bune facute astazi, si cred ca trebuie tinut cont, indiferent poate cat ar fi acel cost, pentru ca trebuie sa gandim pe termen lung, mai ales in Educatie', a mai spus ministrul Finantelor.