Corneliu Vadim Tudor a fost inmormantat, joi, cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea din Bucuresti, in prezenta Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazu", care a tras salve de foc in timp ce trupul "Tribunului" era coborat in cavou. Sute de persoane s-au ingramadit pe portile cimitirului pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Vadim Tudor, printre ei s-au numarat si Miron Cozma, liderul mineriadelor din anii '90, Nicolae Vacaroiu, Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD, Gheorghe Funar, Mitica Dragomir ori Marian Nistor (solist de muzica usora).

Mormantul lui Corneliu Vadim TudorFoto: Hotnews

Institutii sau inalti demnitari romani au trimis coroane de flori la capataiul lui CVT, precum Administratia Prezidentiala, Avocatul Poporului, Gabriel Oprea, SRI, Neculai Ontanu, Nicolae Vacaroiu, Mugur Isarescu si senatorii UNPR.

"Tribunul" a fost inmormantat cu onoruri militare, intrucat era un membru al Cavaleriei Ordinului National "Steaua Romaniei", prin decretul prezidential emis de fostul presedinte Ion Iliescu pentru "contributia meritorie la desfasurarea actului legislativ, la adoptarea unor legi fundamentale, necesare dezvoltarii tarii", asa cum scrie acesta in motivarea deciziei. Decorarea lui Corneliu Vadim Tudor a starnit un val de indignare publica, iar Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel, a renuntat la aceasta distinctie, primita din partea lui Ion Iliescu in 2002, pentru ca nu a dorit sa fie inclus in acelasi ordin cu "Tribunul".

Traian Basescu i-a retras decoratia in 2007, insa Corneliu Vadim Tudor a contestat decizia presedintelui in instanta si a reusit astfel sa-si pastreze "Steaua Romaniei".

Moartea "Tribunului" a fost onorata de institutiile statului, care au trimis coroane de flori la capatuiul lui Corneliu Vadim Tudor. Printre aceste institutii s-au numarat Administratia Prezidentiala, Avocatul Poporului, dar si Serviciul Roman de Informatii. Serviciul Roman de Informatii a depus o coroana de crizanteme si trandafirii la inmormantarea lui Corneliu Vadim Tudor, desi acesta a calomniat institutia, acuzand-o de fraudarea alegerilor prezidentiale din 2014, intr-o postare pe Facebook, din februarie 2015. De altfel, "Tribunul" s-a plans, in trecut, intr-o interventie la o emisiune TV ca este urmarit de catre ofiterii SRI.

Gabriel Oprea pare sa fi uitat de replicile dure ale "Tribunului" la adresa fruntii sale, el a trimis o coroana de flori pentru Corneliu Vadim Tudor, desi nu a fost prezent la funeralii. CVT a spus despre Oprea, potrivit ziarului Adevarul, ca: "Are o frunte cat o lama Wilkinson si parul ca o mesada. Ati vazut cum isi misca scalpul?".

Guvernatorul Bancii Nationale a depus, inca de miercuri, o coroana de flori la biserica Sfantu Gheorghe nou, cu mesajul "Somn lin" si l-a elogiat intr-un necrolog, in editia print a ziarului Adevarul, pe "omul de cultura" si "intelectualul public" pentru "inegalabilele luil pamflete". Isarescu a fost adeseori tinta calomniilor si injuraturilor lui Corneliu Vadim Tudor. Acesta l-a numit chiar in acest an "mare mason si "membru (organ) in pantalonii Grupului Bilderberg", intr-o postare pe Facebook.

Fostul prim-ministru Nicolae Vacaroiu, "Vodcaroiu" ori "Saniuta" in cuvintele "Tribunului", si-a aratat, de asemenea, regretul pentru moartea lui Corneliu Vadim Tudor, printr-o coroana de flori. De asemenea, el l-a condus pe ultimul drum pe CVT.

Insa, "Tribunul" nu a fost condus pe ultimul drum doar de coroanele de flori depuse de institutii ori de catre inaltii demnitari ai statului. Miron Cozma, liderul minerilor din Valea Jiului, si un apropiat al lui Corneliu Vadim Tudor, a ales sa-l conduca pe ultimul drum pe "Tribun". Or, nici Miron Cozma nu a fost scutit de calomniile lui Corneliu Vadim Tudor, de-a lungul virtii sale. Acesta l-a acuzat pe liderul minerilor, in 2013,in timpul unei emisiuni Romania TV, ca este un "derbedeu" pe care l-a scos din puscarie.

De asemenea, Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, Gheorghe Funar si Mitica Dragomir l-au condus pe ultimul drum pe "Tribun", iar cantaretul Marian Nistor a sustinut un discurs in cinstea lui Corneliu Vadim Tudor.