Mihai Gribincea, fost ambasador al Republicii Moldova in Belgia, Olanda si Luxemburg si fost sef al misiunii Republicii Moldova pe langa NATO, il va inlocui pe Iurie Renita, aflat la final de mandat, in functia de ambasador al tarii vecine la Bucuresti. Viitorul ambasador al Republicii Moldova la Bucuresti este un mare sustinator al valorilor euroatlantice, potrivit presei de la Chisinau. Comisia de profil din Parlamentul de la Chisinau a aprobat, joi, candidaturile a 19 diplomati propusi ambasadori ai Republicii Moldova in 19 tari, printre care si pe cea a lui Mihai Gribincea, anunta Timpul.md. Pe 9 iunie 2015, Guvernul de la Chisinau a decis rechemarea lui Iurie Renita, aflat la final de mandat.

Mihai GribinceaFoto: Facebook.com / Mihai Gribincea

Urmatorii pasi sunt ca Guvernul de la Chisinau sa emita o hotarare privind numirea celor 19 noi ambasadori, iar presedintele Republicii Moldova sa semneze decretele de numire a acestora.

Mihai Gribincea a fost pana acum ambasadorul Republicii Moldova in Belgia, Olanda si Luxemburg si seful misiunii Republicii Moldova pe langa NATO. Anterior, el a activat in calitate de Consilier politic al Inaltului Comisar OSCE pentru minoritati nationale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010), aminteste Agerpres.

Potrivit presei de la Chisinau, Mihai Gribincea este un fervent sustinator al valorilor euroatlantice. In anul 1998, Gribincea a publicat volumul "Trupele ruse in Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursa de pericol?", in care arata ca trupele ruse din regiunea transnistreana reprezinta o sursa de pericol la adresa securitatii Republicii Moldova si ca aceasta ar trebui sa adere la NATO.