Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane Daniel a transmis in urma cu doua zile condoleante familiei lui Cornelui Vadim Tudor, care a murit luni, spunand in mesajul sau ca acesta a fost un "om credincios si erudit, patriot si bun orator".

Redam mesajul de condoleante al Patriarhului, publicat pe site-ul agentiei de stiri a Patriarhiei, Basilica.ro.

"Am primit cu tristete vestea trecerii neasteptate din aceasta viata a domnului Corneliu Vadim Tudor, scriitor, jurnalist si om politic, implicat activ in viata publica romaneasca, mai ales dupa anul 1990. Om credincios si erudit, patriot si bun orator, domnul Corneliu Vadim Tudor va ramane in memoria romanilor pentru pasiunea si spiritul sau dinamic, dovedite in sustinerea propriilor sale convingeri.

In aceste momente grele de suferinta si durere pentru dumneavoastra si toti cei care l-au cunoscut, rugaciunea pentru el si pomenirea lui cu recunostinta raman legatura de iubire mai tare decat moartea si mangaiere pentru suflet.

Ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos, Biruitorul mortii si Domnul vietii, Care ne spune: "Cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai!" (Ioan 11, 25), sa aseze sufletul domnului Corneliu Vadim Tudor impreuna cu dreptii, in lumina si iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!"

Corneliu Vadim Tudor a murit luni seara, la varsta de 65 de ani, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut in 28 noiembrie 1949, in Bucuresti, era scriitor, politician si jurnalist. A fost fondatorul Partidului Romania Mare, fost membru al Parlamentului European si fost senator.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost scos din Biserica Sf. Gheorghe Nou, cortegiul plecand spre Cimitirul Ghencea Civil unde va avea loc slujba de inmormantare, potrivit Agerpres.

In drum spre cimitir, cortegiul funerar a facut un popas in fata Palatului Parlamentului si ar urma sa treaca si pe la casa lui Corneliu Vadim Tudor din strada gen. dr. Mihail Butoianu.

Slujba de inmormantare este programata pentru ora 12,00 la Cimitirul Ghencea Civil.