Moartea lui Corneliu Vadim Tudor a adunat mai multi politicieni, afaceristi si demnitari la priveghiul "Tribunului", unul dintre ei fiind si Mugur Isarescu. Guvernatorul Bancii Nationale a depus o coroana de flori la biserica Sf. Gheorghe si l-a elogiat intr-un necrolog pe "omul de cultura" si "intelectualul public" pentru "inegalabilele luil pamflete". Isarescu a fost adeseori tinta calomniilor si injuraturilor lui Corneliu Vadim Tudor. Acesta l-a numit chiar in acest an "mare mason si "membru (organ) in pantalonii Grupului Bilderberg", intr-o postare pe Facebook.

Coroana de flori depusa de Mugur IsarescuFoto: Hotnews

Coroana depusa de Mugur Isarescu la capataiul "Tribunului", care se putea zari miercuri la intrarea in biserica Sfantul Gheorghe cel Nou, era inscriptionata cu mesajul "Somn lin". De altfel, guvernatorul Bancii Nationale a publicat un necrolog dedicat lui Corneliu Vadim Tudor in editia print de miercuri a ziarului Adevarul.

Isarescu il elogiaza pe Vadim, sustinand ca: "Fara el, viata cetatii noastre va fi mai saraca. A iubit Tara Romaneasca si istoria ei, a fost un om de cultura, un intelectual public si, mai cu seama, a imprimata aceste trasaturi ale personalitatii sale discursurilor politice, activitatii jurnalistice si inegalabilelor lui pamflete. I-am apreciat, cu deoesebire, preocuparea constanta pentru istoria Bancii Nationale.

L-a interesat personalitatea lui Eugeniu Carada, intemeietorul Bancii Nationale a Romaniei. A cercetat momentele de inceput ale bancii noastre centrale si a publicat in ziarul pe care il conducea Tricolorul, insemnari din epoca ale lui Constantin Bacalbasa despre locuinta guvernatorului Anton Carp, cu ferestrele catre strada ce poarta numele lui Carada, din vremea in care guvernatorii BNR erau obligati sa locuiasca in incinta institutiei. In plus, Corneliu Vadim Tudor a fost si un pasionat numismat. La plecarea lui din aceasta lume, fie ca Dumnezeu sa-i vegheze pacea vesnica. Familiei indoliate -condoleante".

Intr-o postare pe Facebook, in luna aprilie (vezi in Romania Libera captura foto a postarii) , Corneliu Vadim Tudor il descria astfel pe guvernatorul Bancii Nationale: "de cand e mare mason mare si membru (organ) in pantalonii Grupului Bilderberg, Mugur Isarescu se consideră f.f. important. Pur si simplu, el nu mai are dialog cu nimeni, nu da, nimanui, nr. de telefon si, in general, s-a inaltat la cer. Atat de sus, incat i se vede fundul, ca la maimute. Asa crede el ca impune autoritate? Haida-de, rade lumea de el".

Sindromul Stockholm apare atunci cand victima incepe sa-si simpatizeze agresorul. A fost observat pentru prima data in anii '70, cazul unui jaf armat si luari de ostatici intr-o banca din Stockholm, cand victimele s-au atasat emotional de rapitori.