Doi imigranti afgani au intrat marti seara in Romania, dupa ce s-au ratacit in Serbia, fiind descoperiti de politistii de frontiera in zona Beba Veche, locul unde se intalnesc 3 granite: a Romaniei, a Serbiei si a Ungariei, scrie cotidianul local opiniatimisoarei.ro. Cand si-au dat seama ca au ajuns in Romania, au inceput sa planga.

Cei doi au fost preluati de politistii de frontiera timiseni si dusi la audieri. Si in timpul acestora, cei doi frati au izbucnit in lacrimi si le-au explicat politistilor de frontiera ca ei nu aveau de gand sa ajunga in Romania si credeau ca sunt in Ungaria. Cei doi au cerut sa fie returnati in Serbia.

"In 15 septembrie, la ora 16.45, politistii de frontiera din cadrul sectorului de Politie de Frontiera Sannicolau Mare au observat, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, doua persoane. S-a procedat la retinerea acestora, iar in cadrul primelor cercetari s-a stabilit ca sunt cetateni afgani. In cadrul primelor declaratii, cei doi au precizat ca s-au ratacit pe teritoriul Serbiei si ca nu voiau sa ajunga in Romania, fapt pentru care in acest moment sunt in procedura de readmisie", a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Mihaela Les, purtator de cuvant Inspectoratul Politiei de Frontiera Timis.

Practic, cei doi vor fi predati autoritatilor sarbe, in baza tratatului de readmisie.