Aproape 200 de persoane au participat, luni, la Bucuresti, la o slujba de sfintire a o suta de cruci de lemn, slujba avand loc pe terenul pe care Guvernul l-a alocat Cultului Musulman pentru constructia unei moschei, anunta Mediafax. Cele 100 de cruci au fost sfintite si apoi montate pe terenul respectiv, ca o forma de protest fata de construirea unei moschei de catre Muftiatul Cultului Musulman in Romania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta este cel de-a treilea protest organizat in ultimele saptamani pe terenul unde ar urma sa fie ridicata moscheea. La sfarsitul lunii august, cateva persoane au adus sapte purcei vii vopsiti cu rosu, galben si albastru pe terenul din Bulevardul Expozitiei. De asemenea, doua carcase de porci congelate au fost ingropate pe acel teren.

Actiunea din august a fost filmata, iar inregistrarea a fost postata pe Facebook de unul dintre protestatari, Catalin Berenghi, sub titlul "Adio Mega Moschee pe Bulevardul Expozitiei!". Inregistrarea video era insotita de mai multe fotografii, iar postarea s-a bucurat de sute de like-uri si comentarii. "Am recurs la acest demers deoarece poporul ROMAN nu a fost intrebat daca doreste Mega Moschee, de asemeni noi, la randul nostru, am recurs la acest gest, fara sa intrebam vreun politician...", a scris protestatarul pe Facebook.

Protestul din luna august a fost intens mediatizat, iar Muftiul Murat Iusuf, seful Cultului Musulman din Romania, s-a declarat "intristat si jignit".

Pe 1 septembrie, Catalin Berenghi a organizat un nou protest: cateva persoane au montat o cruce din piatra inalta de 2,20 metri, explicand ca au vrut sa sfinteasca locul.