Un cetatean italian a fost retinut luni pentru 24 de ore pentru trafic de migranti, la vama Bors. Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors au gasit luni, la ora 14:45, doi cetateni din Sri Lanka care au incercat sa treaca ilegal frontiera, ascunsi in semiremorca unui automarfar inmatriculat in Romania, condus de cetateanul italian Pompeo B., in varsta de 45 de ani. Barbatul transporta lazi de plastic pentru o firma din Italia. Cetateanul italian urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva, anunta Agerpres.

Politistii de frontiera au observat, in cabina camionului condus de italian, o geanta mare de voiaj, in care se aflau lucruri personale pentru mai multe persoane, motiv pentru care au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport. Astfel, politistii de frontiera i-au descoperit pe cei doi barbati, ascunsi in semiremorca, printre lazile de plastic.

Cei doi barbati ascunsi in camion, ambii in varsta de 28 de ani, sunt cetateni din Sri Lanka si solicitanti de azil in Romania. Tinerii au declarat ca intentionau sa ajunga in Franta, motiv pentru care au luat legatura cu un conational, prin intermediul caruia s-au intalnit cu soferul italian, care s-a oferit sa ii transporte pana la destinatie, unde urma sa primeasca 2000 de euro de la fiecare dintre ei.