Papa Francisc a avertizat asupra riscului ca militanti sa se strecoare in Europa sub acoperirea valului masiv de refugiati ce fug de razboiul din Siria, informeaza Reuters

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Intr-un interviu pentru Radio Renascenca, entitate media catolica portugheza, Papa s-a referit si la riscul ca Statul Islamic, ce a ucis crestini si alte minoritati in Orientul Mijlociu, ar putea lansa atacuri in Europa.

“Este adevarat, as vrea sa mentionez acest lucru, in ziua de astazi conditiile de securitate teritoriala nu sunt cum era in alte perioade (de migratie in masa)”, a declarat Sfantul Parinte in interviu.

“Adevarul este ca la doar 400 de kilometri de Sicilia exista un grup teroris incredibil de crud. Asa ca exista riscul de infiltrare, este adevarat”, a spus Papa Francisc.

Potrivit Reuters, specialistii in domeniul securitatii considera ca riscul ca militantii sa intre astfel in EUropa este mic.

Intrebat daca Roma ar putea fi tinta unui atac, Papa a spus: “Da, nimeni n-a spus ca Roma ar fi imuna fata e aceasta amenintare. Dar trebuie luate masuri de precautie…”.

Papa Francisc a cerut pe 6 septembrie ca fiecare parogie si comunitate religioasa din Europa sa ia fiecare cate o familie de migranti.

Doua parohii din Vatican vor lua cate o familie de refugiati in urmatoarele zile, a spus el atunci.

Exista peste 25.000 de parohii doar in Italia, si peste 12.000 in Germania, tara in care multi dintre sirienii ce fug de razboiul civil vor sa ajunga.