Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, participa duminica la ceremonia organizata in fata Monumentului Eroilor Pompieri din Bucuresti, cu prilejul Zilei Pompierilor din Romania, informeaza Agerpres.

In cadrul festivitatii va fi acordata distinctia "Pompierul anului" si "Salvatorul anului" pentru un subofiter pompier si un paramedic SMURD.

Ceremonia se va incheia cu o defilare a structurilor pentru situatii de urgenta, informeaza MAI.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta organizeaza mai multe manifestari in aceste zile pentru a marca 167 de ani de existenta a Armei.

Duminica, intre orele 9,00 si 20,00, subunitatile operative din cadrul IGSU Bucuresti - Ilfov isi vor deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator. Vor fi organizate ateliere de lucru cu tematica de specialitate, in scopul constientizarii cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare in situatii de urgenta.

De Ziua Pompierilor, Foisorul de Foc "se deschide" iubitorilor de istorie, acestia avand posibilitatea vizionarii, in regim gratuit, a exponatelor intre orele 9,00 - 15,00.

Pentru recompensarea efortului profesional depus si a rezultatelor obtinute in indeplinirea misiunilor incredintate, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania au fost inaintati in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim, 272 de ofiteri, maistri militari si subofiteri din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si unitatile subordonate.