Un barbat in varsta de 54 de ani a murit, sambata seara, dupa ce a provocat o explozie in garsoniera in care locuia dintr-un bloc din municipiul Botosani, iar alte sapte persoane, intre care un copil de 14 ani si doi politisti, au fost transportate la spital cu atacuri de panica sau arsuri, informeaza Mediafax.

Explozia a avut loc intr-o garsoniera aflata la parterul unui bloc cu patru etaje din municipiul Botosani.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, Dorina Lupu, initial, in jurul orei 18.00, pompierii au fost solicitati sa intervina pentru a preveni o explozie la o locuinta situata in zona industriala a municipiului.

Ulterior, dupa aproximativ 20 de minute, la 112 a fost anuntata producerea unei explozii intr-o alta zona din oras, unde se deplasasera deja doi politisti care au fost raniti in urma deflagratiei urmate de un incendiu.

"Din primele informatii reiese ca un barbat de 54 de ani si-a anuntai intentia de a se sinucide, initial a furnizat date false privind locul in care se afla, dupa care politistii au mers la locul unde s-a produs explozia si au incercat sa ia legatura cu persoana respectiva. In momentul in care politistii incercau sa discute cu aceasta persoana s-a produs explozia", a spus Lupu.

La locul deflagratiei au ajuns mai multe echipaje ale ISU, care l-au gasit pe proprietarul garsonierei decedat in baie.

De asemenea, 20 de locatari din blocul respectiv au fost evacuati, cinci persoane, intre care un copil de 14 ani, suferind atacuri de panica si fiind transportate la spital.

Si cei doi politisti raniti au fost dusi la spital, ei avand arsuri de gradele doi si trei, insa starea lor este stabila.

Dorina Lupu a precizat ca, in urma exploziei, structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata.

Totodata, reprezentantul ISU Botosani a spus ca un singur apartament din bloc a fost afectat de suflul exploziei.

Conform sursei citate, explozia s-a produs in urma unei acumulari de gaze, proprietarul garsonierei dand drumul la gaz.