Copresedintele PNL Alina Gorghiu considera ca fondurile structurale europene nu au si nu trebuie sa aiba vreo legatura cu subiectul refugiatilor, iar Romania nu poate fi penalizata pentru ca sustine o pozitie absolut legitima, si anume cote voluntare pentru acceptarea de refugiati, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea arata, intr-o postare publicata sambata pe Facebook, ca pozitia cancelarului Austriei in problema cotelor de refugiati pentru tarile UE este cel putin surprinzatoare.

"Fondurile structurale europene nu au si nu trebuie sa aiba vreo legatura cu subiectul refugiatilor. E incorect ca o problema de origine extra-europeana sa fie legata de distribuirea fondurilor UE. Bugetul UE pentru 2014-2020 si sumele alocate pe tari s-au decis in 2013, prin negocieri in Consiliul European si prin votul Parlamentului European. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu afectam credibilitatea UE, credibilitatea unor mecanisme create in decurs de decenii", spune Gorghiu.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Der Spiegel, ca oricine se sustrage responsabilitatilor privind distribuirea imigrantilor in cotele propuse de Comisia Europeana trebuie sa fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiaza in principal statele est-europene membre UE".