Doua cazuri de meningo-encefalita West Nile la o femeie de 54 de ani si la un barbat de 60 de ani, din municipiul Sibiu, au fost confirmate de catre medicii de la Spitalul Judetean Sibiu, cele doua persoane, intre care nu exista nicio legatura, primind ingrijiri medicale de urgenta, scrie Mediafax. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu au declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca in judet s-au inregistrat doua cazuri de encefalita West Nile.

Boala a fost confirmata la un barbat de 60 de ani, din municipiul Sibiu, care a ajuns la Spitalul Judetean Sibiu, unde a primit ingrjiri medicale, iar in cursul zilei de vineri a fost externat, dar si la o femeie de 54 de ani, tot din municipiul Sibiu, care este in continuare internata in unitatea medicala, starea sa fiind grava.

Potrivit sursei citate, intre cele doua persoane nu exista nicio legatura.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a precizat ca pacienta, care s-a prezentat cu "o severa meningo - encefalita virala West-Nile, cu componenta autoimuna" a fost supusa, in cadrul sectiei Anestezie Terapie Intensiva, la "o metoda de epurare extrarenala intitulata dubla filtrare plasmafereza".

"Plasmafereza este o tehnica transfuzionala care permite, doar la Sibiu, prelevarea plasmei de la un donator de sange sau de la un bolnav. La un bolnav, plasmafereza are drept scop un schimb plasmatic care permite micsorarea concentratiei in sange a elementelor toxice (proteine, lipide, anticorpi si complexe imune circulante). Aceasta tehnica este utilizata in tratamentul unor boli neurologice, al cazurilor de hipervascozitate sangvina sau al bolilor autoimune, precum si in hipercolesterolemia familiala", a precizat Decebal Todarita.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu, in urma procedurii respective starea pacientei s-a ameliorat, dar aceasta va mai ramane internata in spital.

Datele statistice arata ca in judetul Sibiu s-a mai inregistrat un caz de meningo-encefalita West Nile in anul 2014.